Diesel

DE TOEKOMST VAN DIESEL

Arval 6 Dec 2017

De toekomst van diesel

Toekomst van diesel

DE TOEKOMST VAN DIESEL

Na de recente schandalen met sjoemelsoftware en door het groeiende aantal milieuzones in grote Europese steden, heerst in Europa onzekerheid over de toekomst van diesel.
‘We care about cars. We care about you’, zeggen we bij Arval. Als onafhankelijke multi-brandleasemaatschappij is het onze missie om onze klanten en berijders het beste advies te geven, ook bij voertuigkeuze.

 

DE TOEKOMST VAN DIESEL IN EUROPA

Er is een geleidelijke verschuiving zichtbaar in Europa naar alternatieven voor diesel die aansluiten bij individuele mobiliteitsbehoeften. Arval gelooft echter niet dat dieselauto’s in snel tempo uit het straatbeeld verdwijnen. Op korte termijn:

  • denken wij dat geavanceerde dieselmotoren nog steeds een middel zijn om doelstellingen te bereiken voor CO2-reductie en tegen opwarming van de aarde;

  • verwachten wij dat populariteit van voertuigen met een dieselaandrijflijn verder afneemt, vooral door de toegenomen beschikbaarheid van hybride-alternatieven.

  • zien wij duidelijk de emissievoordelen van volledig elektrische voertuigen. Om hun aandeel aanzienlijk te vergroten, zijn betaalbare modellen op de markt, voldoende (snel)laadfaciliteiten en vergroting van de actieradius een must.

 

IN NEDERLAND

Ook in Nederland zien we een sterke daling van het aantal nieuw ingezette dieselauto’s. In vergelijking met andere landen in Europa hebben wij een relatief kleine dieselvloot.

Sinds het wegvallen van het bijtellingsvoordeel op diesels met een lage CO2-uitstoot neemt het aantal nieuwe inzetten van diesels af. Ook op de occasionmarkt zien we een afname in populariteit en daarmee een daling van restwaarde. Hierdoor stijgt de leaseprijs inclusief brandstof (TCO) en het omslagpunt. Dat ligt nu, afhankelijk van model en type, net onder de 50.000 kilometer per jaar.

 

ARVAL'S AANPAK

Arval wil bedrijven op de best mogelijke manier adviseren. Zo stellen wij onze berekeningen voor TCO voortdurend bij aan de veranderende marktomstandigheden. Maar we kijken verder dan dat en helpen klanten ook bij het bereiken van hun MVO-ambities en ondersteunen hen bij keuzes die verder gaan dan de zuivere TCO-factor. Zo bieden wij Arval Active Link. Hiermee is het mogelijk is om het rijgedrag van berijders te controleren en hen te coachen, waardoor ze veiliger rijden en minder CO2 en NOx verbruiken.

Download de whitepaper

Lees meer toon minder