Home > Arval Uitgelicht Klanten - Zomer 2016

Arval Uitgelicht Klanten - Zomer 2016

Fiscale wijzigingen 2017

Wat gaat er precies veranderen in de fiscale wetgeving voor auto’s? De belangrijkste punten leest u hieronder.

Standaardtarief in 2017 al naar 22%

Sneller dan verwacht verdwijnen de verschillen in bijtellingstarieven. Vanaf 2017 geldt alleen nog een laag tarief voor volledig elektrische auto’s (4%). Alle andere auto’s vallen vanaf dat moment in het standaardtarief van 22%. Dit is nieuw, want eerst was er nog sprake van een geleidelijk oplopende bijtelling voor plug-in hybrides.

Datum Eerste Toelating bepalend

De Datum Eerste Toelating (DET) is de datum waarop een voertuig een kenteken heeft gekregen. De DET bepaalt vanaf 2017 het bijtellingstarief, niet de datum waarop de auto voor het eerst op naam is gezet. Auto’s met een eerste tenaamstelling uit 2016 of eerder houden een bijtelling van ten minste 25%. Een eventuele korting op die bijtelling geldt voor een periode van 60 maanden; daarna wordt het weer 25%. Het lagere standaardtarief van 22% geldt alleen voor auto’s met een DET vanaf 2017.

Plug-in hybrides blijven goedkoper in wegenbelasting

Toch blijft het de komende jaren fiscaal aantrekkelijk om een plug-in hybride te rijden. Tot 2020 zijn deze de helft goedkoper in de wegenbelasting (MRB). Eerder was er nog sprake van een verhoging tot 75%, maar die verhoging is van de baan.

Naar boven.

ARVAL BREIDT UIT!

Afgelopen maand verhuisde het voormalige GE Capital Fleet Services naar het kantoor van Arval in Houten. Dat betekent nieuwe collega’s in ons pand!

Nieuwe mensen warm onthaald

‘We care about you’: wij geven om u, uw medewerkers én natuurlijk onze eigen mensen. Onze nieuwe collega’s hebben wij dan ook warm onthaald. Samen met hen laten wij onze nieuwe klanten ervaren wat het is om Arval-klant te zijn.

Speciaal accountteam

Voor onze nieuwe klanten hebben wij een speciaal accountteam opgericht. Dat accountteam maakt deze klanten en berijders bekend met de werkwijze van Arval. De vertrouwde accountmanager is uiteraard ook onderdeel van dit team, zodat het persoonlijke contact hetzelfde blijft. Ondertussen neemt de rest van het accountteam vanaf nu rechtstreeks contact op met berijders. En achter de schermen is het accountteam bezig alle systemen zo snel mogelijk over te zetten.

Zorg voor u

Van de overname van GE merkt u weinig: wij blijven gewoon even laagdrempelig en persoonlijk als voorheen. Wij nemen u zo veel mogelijk werk uit handen, zodat u zich op uw core business kunt richten. Onze manier van werken blijft daarmee zoals u van ons gewend bent.

Naar boven.

BEDRIJFSWAGEN DELEN IETS VOOR U?

Een bedrijfswagen waar iedereen gebruik van kan maken. Ideaal? Of denkt u nu meteen aan niet-gemelde schades, een auto vol vlekken en afval en discussies met medewerkers over de eigen verantwoordelijk? Met de Wisselwagen Bedrijfswagen van Arval heeft u deze problemen niet.

Altijd een bedrijfswagen beschikbaar

Met Arval-Wisselwagen Bedrijfswagen heeft u altijd een bedrijfswagen tot uw beschikking. Dat is handig voor u, maar ook voor uw medewerkers. Zij kunnen de bedrijfswagen privé huren voor bijvoorbeeld een verhuizing. En delen met andere bedrijven? Dat kan ook!

Het gemak van Wisselwagen

Zelf heeft u geen omkijken naar de Wisselwagen Bedrijfswagen. Alles gaat via de Wisselwagen-app. Medewerkers reserveren én gebruiken de bedrijfswagen met hun smartphone. U betaalt alleen naar gebruik en kunt vertrouwen op een feilloze rittenadministratie. Eventuele schades melden de chauffeurs via de app, zodat deze altijd te herleiden is tot degene die de schade heeft veroorzaakt. Daarnaast controleert Arval de auto iedere maand, zodat u er gerust op kunt zijn dat de auto er netjes uit blijft zien.

Week op proef

Iets voor u? U kunt nu de Nissan NV200 een week op proef gebruiken als Wisselwagen. Kijk voor meer informatie op www.wisselwagen.nl of bel uw accountmanager.

Naar boven.

Grijp die lage bijtelling!

Vanaf volgend jaar is een lage bijtelling alleen nog weggelegd voor volledig elektrische auto’s. Voor alle andere auto’s geldt dan het standaardtarief van 22%. Wilt u uw medewerkers nog laten profiteren van een lage bijtelling? Dan moet u er snel bij zijn.

Gun uw medewerkers een auto met 14% bijtelling

Het lage bijtellingstarief van 14% is vanaf dit jaar weliswaar verdwenen, maar bij Arval kunt u nog wel auto’s leasen waarvoor dit aantrekkelijke tarief geldt. Wij hebben namelijk diverse nieuwe Peugeot 308 SW’s met lage bijtelling op voorraad. Het scheelt uw medewerkers honderden euro’s per jaar als zij een van deze auto’s kunnen leasen.

Ook voor nieuwe en tijdelijke medewerkers!

Zelfs uw nieuwe en tijdelijke medewerkers kunt u met een gerust hart een fiscaal aantrekkelijke auto bieden. Met de proeftijdregeling van Arval betaalt u nooit te veel en blijft u flexibel. Hoe? U kiest eerst voor Mid-Term Rental, een kort contract dat u op elk moment kunt opzeggen. Blijft uw medewerker voor langere tijd in dienst, dan zetten wij uw contract graag voor u om in een voordeliger langetermijncontract.

Meer informatie

Nieuwsgierig? Lees meer over Mid-Term Rental of over de Peugeot 308 SW met 14% bijtelling.

Naar boven.

HOE VIND JE DE NIEUWE GENERATIE?

De nieuwe generatie in een veranderende wereld – daar is Arval naar op zoek. Zodat wij nu en in de toekomst dé partner blijven als het gaat om mobiliteit. Daarom zoeken wij collega’s die innovatieve oplossingen kunnen bedenken voor deze en andere mobiliteitsvraagstukken. Mensen die zich niet afvragen óf iets kan, maar die zorgen dát het kan.

Het Nieuwe Werven

Mensen die vooroplopen, creatief zijn en lef hebben. Hoe vind je die? Niet met een traditionele campagne, want daar spreek je ‘early adopters’ niet mee aan. En die zoeken wij nu juist wel! Daarom startten wij de onlinewervingscampagne #mijnantwoord. Kandidaten reageren op actuele mobiliteitsvraagstukken en laten daarmee meteen zien wat zij kunnen.

De campagne is succesvol

Michael Letsch, HR-manager van Arval, vertelt over de campagne: ‘Het is bijzonder om te zien wat mensen allemaal bedenken. Wij hebben al verschillende praktische oplossingen gezien en interessante visies over wat er in de toekomst allemaal nog gaat veranderen'. Bent u nieuwsgierig naar de antwoorden op actuele mobiliteitsvraagstukken? Kijk dan hier of op werkenbijarval.nl.

Naar boven.

IFRS16: LEASECONTRACTEN OP DE BALANS

Werkt u voor een beursgenoteerd bedrijf of financiële instelling? Dan rapporteert uw organisatie volgens de International Accounting Standards (IFRS), een internationale methode voor financiële verslaglegging. Belangrijk nieuws is dat uw onderneming de leasecontracten in de toekomst op een andere manier moet verantwoorden in de jaarrekening.

Leasecontracten op de balans

Vanaf 1 januari 2019 moeten beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen de contante waarde van toekomstige afschrijvingen en rente opnemen in de balans, zowel aan de debetzijde (actief) als aan de creditzijde (schuld). Met de nieuwe regelgeving verdwijnt in de verslaglegging het onderscheid tussen financiële en operationele leasing. Beide leasevormen moeten dus op de balans worden geactiveerd.

Uitzonderingen op de regel

Er zijn twee uitzonderingen waarvoor de regel niet geldt, namelijk voor leasecontracten met:

  • een looptijd korter dan 12 maanden, zoals shortlease en kortetermijnhuur;
  • een kleinere investering dan EUR 5.000,00.

Diensten en services, zoals het mobiliteitsbudget, vallen buiten de regel. Dergelijke leasecomponenten verantwoordt u direct in de winst- en verliesrekening.

Hulp nodig?

Het lijkt nog ver weg, maar wij raden u aan om zich nu al te verdiepen in de nieuwe regels. Arval begeleidt u natuurlijk graag bij de overgang. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

Naar boven.

EERSTE UITKOMSTEN CVO BAROMETER

Het Corporate Verhicle Observatory (CVO) doet al sinds 2002 onderzoek naar de belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen de Europese zakelijke automarkt. Hierbij komen terugkerende items zoals groei van het wagenpark en financieringsmethode aan bod, maar ook meer actuele zaken zoals deelauto’s en telematicasystemen.

Telematica in de lift

Opvallend in het onderzoek van 2016 is de sterke stijging van telematica door (middel-)grote organisaties. Meer dan gemiddeld wordt in Nederland ook daadwerkelijk gebruikgemaakt van een dergelijk systeem. Hoe willen wagenparkbeheerders dan rapportages ontvangen over de ontwikkeling binnen hun vloot? Het merendeel geeft aan dit bij voorkeur via een app te willen. Ook bieden berijder-apps in de ogen van wagenparkbeheerders veel toegevoegde waarde.

In september wordt het volledige onderzoeksrapport door CVO gepubliceerd. Deze is terug te vinden via cvonederland.nl. Op deze website staan ook alle eerdere onderzoeken en enkele sfeerimpressies. Wilt u aanwezig zijn bij de presentatie van de Fleet Barometer 2016, geef dit dan aan bij uw accountmanager. U ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging. 

Over CVO

CVO is een internationaal expertiseplatform gericht op de zakelijke automarkt. Elk jaar wordt de Europese ‘CVO Fleet Barometer’ gepubliceerd. Via de enquête, uitgevoerd door onderzoeksbureau CSA, analyseert CVO de trends en ontwikkelingen van de zakelijke automarkt.

HOUDT ARVAL DE GELE TRUI?

Ja, Arval is ook voor de elfde keer op rij de beste leasemaatschappij van Nederland! Maar we leunen zeker niet achterover. Ten eerste omdat een reactieve houding ons niet past. En ten tweede natuurlijk omdat we niet van plan zijn om onze gele trui af te staan.

Proactief inspelen op nieuwe ontwikkelingen

Arval loopt voorop. We ontwikkelen nieuwe producten en diensten, omdat we ook in de toekomst willen aansluiten bij uw veranderde wensen. Denk aan Arval Mobility Link, Arval Active Link, een (nieuw) team met bedrijfswagenspecialisten, en gebruikersvriendelijke onlinetools voor uw medewerkers en voor u.

Volgend jaar nóg beter

De uitkomsten van het onderzoek ‘Beste leasemaatschappij van Nederland’ van Conclusr lagen nog nooit zo dicht bij elkaar als in 2016. Sterker nog: ditmaal delen we de eerste plaats met ALD met het rapportcijfer 7,9.

Maar dit maakt ons vastbesloten om volgend jaar weer met kop en schouders boven onze concurrentie uit te stijgen. Zoals altijd nemen we de verbeterpunten die uit klant- en berijderonderzoeken naar voren komen zeer serieus. Zo investeren we in de opleiding van (nieuwe) medewerkers en doen we alles om de klanttevredenheid verder te verhogen.