Home > Arval Uitgelicht Klanten - Lente 2016

Arval Uitgelicht Klanten - Lente 2016

Fiscale wijzigingen 2017

Wat gaat er precies veranderen in de fiscale wetgeving voor auto’s? De belangrijkste punten leest u hieronder.

Standaardtarief in 2017 al naar 22%

Sneller dan verwacht verdwijnen de verschillen in bijtellingstarieven. Vanaf 2017 geldt alleen nog een laag tarief voor volledig elektrische auto’s (4%). Alle andere auto’s vallen vanaf dat moment in het standaardtarief van 22%. Dit is nieuw, want eerst was er nog sprake van een geleidelijk oplopende bijtelling voor plug-in hybrides.

Datum Eerste Toelating bepalend

De Datum Eerste Toelating (DET) is de datum waarop een voertuig een kenteken heeft gekregen. De DET bepaalt vanaf 2017 het bijtellingstarief, niet de datum waarop de auto voor het eerst op naam is gezet. Auto’s met een eerste tenaamstelling uit 2016 of eerder houden een bijtelling van ten minste 25%. Een eventuele korting op die bijtelling geldt voor een periode van 60 maanden; daarna wordt het weer 25%. Het lagere standaardtarief van 22% geldt alleen voor auto’s met een DET vanaf 2017.

Plug-in hybrides blijven goedkoper in wegenbelasting

Toch blijft het de komende jaren fiscaal aantrekkelijk om een plug-in hybride te rijden. Tot 2020 zijn deze de helft goedkoper in de wegenbelasting (MRB). Eerder was er nog sprake van een verhoging tot 75%, maar die verhoging is van de baan.

Naar boven.

ARVAL BREIDT UIT!

Afgelopen maand verhuisde het voormalige GE Capital Fleet Services naar het kantoor van Arval in Houten. Dat betekent nieuwe collega’s in ons pand!

Nieuwe mensen warm onthaald

‘We care about you’: wij geven om u, uw medewerkers én natuurlijk onze eigen mensen. Onze nieuwe collega’s hebben wij dan ook warm onthaald. Samen met hen laten wij onze nieuwe klanten ervaren wat het is om Arval-klant te zijn.

Speciaal accountteam

Voor onze nieuwe klanten hebben wij een speciaal accountteam opgericht. Dat accountteam maakt deze klanten en berijders bekend met de werkwijze van Arval. De vertrouwde accountmanager is uiteraard ook onderdeel van dit team, zodat het persoonlijke contact hetzelfde blijft. Ondertussen neemt de rest van het accountteam vanaf nu rechtstreeks contact op met berijders. En achter de schermen is het accountteam bezig alle systemen zo snel mogelijk over te zetten.

Zorg voor u

Van de overname van GE merkt u weinig: wij blijven gewoon even laagdrempelig en persoonlijk als voorheen. Wij nemen u zo veel mogelijk werk uit handen, zodat u zich op uw core business kunt richten. Onze manier van werken blijft daarmee zoals u van ons gewend bent.

Naar boven.

Afbeelding
BEDRIJFSWAGEN DELEN IETS VOOR U?

Een bedrijfswagen waar iedereen gebruik van kan maken. Ideaal? Of denkt u nu meteen aan niet-gemelde schades, een auto vol vlekken en afval en discussies met medewerkers over de eigen verantwoordelijk? Met de Wisselwagen Bedrijfswagen van Arval heeft u deze problemen niet.

Altijd een bedrijfswagen beschikbaar

Met Arval-Wisselwagen Bedrijfswagen heeft u altijd een bedrijfswagen tot uw beschikking. Dat is handig voor u, maar ook voor uw medewerkers. Zij kunnen de bedrijfswagen privé huren voor bijvoorbeeld een verhuizing. En delen met andere bedrijven? Dat kan ook!

Het gemak van Wisselwagen

Zelf heeft u geen omkijken naar de Wisselwagen Bedrijfswagen. Alles gaat via de Wisselwagen-app. Medewerkers reserveren én gebruiken de bedrijfswagen met hun smartphone. U betaalt alleen naar gebruik en kunt vertrouwen op een feilloze rittenadministratie. Eventuele schades melden de chauffeurs via de app, zodat deze altijd te herleiden is tot degene die de schade heeft veroorzaakt. Daarnaast controleert Arval de auto iedere maand, zodat u er gerust op kunt zijn dat de auto er netjes uit blijft zien.

Week op proef

Iets voor u? U kunt nu de Nissan NV200 een week op proef gebruiken als Wisselwagen. Kijk voor meer informatie op www.wisselwagen.nl of bel uw accountmanager.

Naar boven.

Grijp die lage bijtelling!

Vanaf volgend jaar is een lage bijtelling alleen nog weggelegd voor volledig elektrische auto’s. Voor alle andere auto’s geldt dan het standaardtarief van 22%. Wilt u uw medewerkers nog laten profiteren van een lage bijtelling? Dan moet u er snel bij zijn.

Gun uw medewerkers een auto met 14% bijtelling

Het lage bijtellingstarief van 14% is vanaf dit jaar weliswaar verdwenen, maar bij Arval kunt u nog wel auto’s leasen waarvoor dit aantrekkelijke tarief geldt. Wij hebben namelijk diverse nieuwe Peugeot 308 SW’s met lage bijtelling op voorraad. Het scheelt uw medewerkers honderden euro’s per jaar als zij een van deze auto’s kunnen leasen.

Ook voor nieuwe en tijdelijke medewerkers!

Zelfs uw nieuwe en tijdelijke medewerkers kunt u met een gerust hart een fiscaal aantrekkelijke auto bieden. Met de proeftijdregeling van Arval betaalt u nooit te veel en blijft u flexibel. Hoe? U kiest eerst voor Mid-Term Rental, een kort contract dat u op elk moment kunt opzeggen. Blijft uw medewerker voor langere tijd in dienst, dan zetten wij uw contract graag voor u om in een voordeliger langetermijncontract.

Meer informatie

Nieuwsgierig? Lees meer over Mid-Term Rental of over de Peugeot 308 SW met 14% bijtelling.

Naar boven.