Home > Arval Uitgelicht Klanten Herfst 2017

Arval Uitgelicht Klanten Herfst 2017

Zo beïnvloedt u gedrag

Door geavanceerde technologieën in de auto, zoals dodehoeksignalering, wordt autorijden steeds veiliger. Tegelijkertijd zijn er steeds meer afleidingen tijdens het rijden. Soms juist door alle piepjes en lampjes in de auto, maar vooral ook door het gebruik van de smartphone. Het blijft daarom cruciaal dat mensen de juiste en veilige keuzes maken. Tijdens de door Arval georganiseerde inspiratiebijeenkomst #whatsnextinmobility op dinsdag 3 oktober vertelde professor Victor Lamme over menselijk gedrag en hoe dat te beïnvloeden is. Hieronder leest u drie praktische tips.

Tip 1: Focus op wat u kunt veranderen

Bepaald menselijk gedrag is niet of nauwelijks te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan appen achter het stuur: mensen blijven dat doen, hoewel ze zich bewust zijn van de risico’s. Investeer daarom liever in aantrekkelijke technieken die appen in het verkeer ongevaarlijk maken.

Tip 2: Wees de verlosser

Mensen nemen het je vaak niet in dank af als je ze waarschuwt, bijvoorbeeld voor de gevolgen van hun gedrag voor het milieu of de verkeersveiligheid. Zorg er dus voor dat u geen boodschapper van slecht nieuws, maar juist de verlosser bent. Wijs uw medewerkers bijvoorbeeld op de voordelen van veiligheidsbevorderende opties, zoals de SafeDrivePod.

Tip 3: Laat zien wat wél de bedoeling is

Mensen zijn kuddedieren. Laat dus vooral voorbeelden zien van mensen die precies doen wat de bedoeling is. Mensen doen nu eenmaal gedachteloos na wat ze anderen zien doen: goed voorbeeld doet goed volgen. Zet medewerkers dus in het zonnetje als zij de juiste keuzes maken en deel dit intern.

Heeft u ons event gemist? Bekijk dan de video van ons event.

Naar boven.

WAGENPARK ZONDER KOPZORGEN

Kuiken is een bekende distributeur en importeur van bouwmachines. Per 1 juni 2017 veranderde het bedrijf uit Emmeloord de naam in SMT (Services, Machinery & Trucks) Netherlands. De naamsverandering was een goede gelegenheid om alle bedrijfswagens te vervangen. Dit jaar en volgend jaar levert Mercedes-Benz voor Arval in totaal bijna honderd servicebussen aan SMT.

Focus op de kerntaak

SMT maakt ook in andere opzichten schoon schip in het wagenpark. Van oorsprong deed SMT zaken met verschillende leasemaatschappijen. Maar auto’s zijn voor SMT slechts een middel om de kerntaak zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Hoe minder tijd het bedrijf met het beheer van het wagenpark bezig is, hoe beter. Daarom zocht SMT naar één partner aan wie dat alles met een goed gevoel overgedragen kon worden.

Goed kiezen begint bij weten wat je wil

Arval kwam in beeld vanwege de positieve ervaring met het personenautowagenpark. En bleek al snel inderdaad de partner te zijn die SMT zocht. De eerste stap naar een nieuw bedrijfswagenpark was intern inventariseren aan welke criteria de servicebussen moesten voldoen. Arval hielp bij dat proces. De lijst met criteria vormde het uitgangspunt bij de keuze voor de nieuwe bedrijfswagen.

SMT stuurt actief op rijstijl

Inmiddels rijdt een deel van de nieuwe servicebussen al, naar grote tevredenheid. En omdat die bussen zijn uitgerust met Arval Active Link, kan SMT het rijgedrag van medewerkers actief bijsturen. Het systeem registreert het gebruik en verbruik van de bus, wat SMT in de gelegenheid stelt om chauffeurs aan te spreken als zij door hun rijgedrag veel brandstof verbruiken of een gevaarlijke rijstijl hebben. Het systeem helpt het bedrijf zelfs om de verschillende ISO-certificeringen te behouden!

Naar boven.

STEUN OP ONZE KENNIS

Mobiliteit is een onderwerp met vele vraagstukken. Hoe komt u bijvoorbeeld tegemoet aan de behoeftes van werknemers en maakt u de verantwoorde keuzes?

Tegemoetkomen aan de behoeftes van werknemers

Om te beginnen is er een groeiende behoefte aan flexibiliteit. Mensen maken hun eigen keuzes, willen zelf bepalen waar en wanneer zij werken. Dat betekent ook dat zij zelf willen beslissen of zij met de (lease)auto, fiets of bijvoorbeeld trein reizen. U wilt de mobiliteit van uw medewerkers bevorderen en tegelijkertijd grip houden op de kosten. Maar hoe gaat u om met deze wensen?

De verantwoorde keuzes maken

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat diesel minder en minder wordt geaccepteerd. Steden weren diesels en stellen eisen aan de uitstoot van auto’s en bedrijfswagens. Veel bedrijven, het uwe wellicht ook, hebben de doelstelling om de CO2-footprint te reduceren. Maar benzineauto’s hebben vaak een hogere CO2-uitstoot dan diesels. Wat is voor u de juiste keuze?

Hoe? Vraag het Arval

Bij dit soort vraagstukken waarbij mobiliteit een belangrijke factor is, kunt u altijd een beroep doen op Arval Consulting, de internationale adviestak van Arval. Wij helpen u tegemoet te komen aan de wensen van uw medewerkers én tegelijkertijd de kosten te beheersen. Zo rekenen wij voor u uit of u beter voor benzine of diesel kunt kiezen, adviseren wij u over de fiscale mogelijkheden en helpen wij u maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Benieuwd wat Arval Consulting voor ú kan betekenen? Bekijk de brochure en neem contact op met Arjos Bot, Head of Consulting & CVO: arjos.bot@arval.nl / 030 602 44 44.

Naar boven.

DRIE CONCEPTCARS, ÉÉN WINNAAR

Fossiele brandstoffen raken op en het klimaat verandert door het broeikaseffect. Is autorijden in de toekomst nog wel mogelijk? Technische universiteiten buigen zich al jaren over dit vraagstuk en werken aan energiezuinige conceptcars op alternatieve brandstoffen. Arval stelde 5.000 euro beschikbaar voor het beste idee.

Hoe ging de wedstrijd?

Drie teams van technische studenten presenteerden hun idee tijdens onze inspiratiebijeenkomst over mobiliteit in de toekomst:

Na de presentaties beantwoordden de teams vragen uit het publiek. Vervolgens kwam het moment van de waarheid: alle aanwezigen konden via hun mobiele telefoon stemmen op het idee waar zij de meeste toekomst in zien. De studenten van de TU Eindhoven kregen de meeste stemmen en wonnen het prijzengeld, dat zij gebruiken om het concept verder door te ontwikkelen. Hiermee is de kans groter geworden dat u ooit in een auto rijdt waarin het concept van dit team is toegepast.

Waarom deze wedstrijd?

Wij waarderen het enorm dat veelbelovende jonge technici bereid zijn hun studie te onderbreken en zich een jaar lang volledig te storten op de ontwikkeling van hun conceptcar. Dit doen zij grotendeels op eigen kosten. Arval vindt het belangrijk dat deze talentvolle studenten daadwerkelijk de kans krijgen om hun ideeën uit te voeren. Daarom levert Arval graag een bijdrage; dit keer door een wedstrijd met prijzengeld te organiseren.

Naar boven.

ARVAL STELT DE MENS CENTRAAL

In de vorige nieuwsbrief meldden wij het al: Arval werd onlangs voor de twaalfde keer op rij uitgeroepen tot de beste leasemaatschappij van Nederland. Ook deze twaalfde keer gierden de zenuwen door ons kantoor in Houten. De ontlading was groot toen bleek dat onze klanten hun waardering opnieuw massaal hebben uitgesproken.

De mens maakt het verschil

Wij realiseren ons goed dat het onze medewerkers zijn die dit succes mogelijk hebben gemaakt. Iedere dag weer zetten zij zich voor de volle honderd procent voor u in. Een stap extra zetten is voor hen eerder regel dan uitzondering. Daarom wilden wij graag iets terugdoen voor onze medewerkers. Met ons nieuwe kwaliteitsprogramma zeggen wij: ‘We care about you’.

Alles begint bij goed luisteren

Om goed voor een ander te kunnen zorgen, moet je weten wat die ander belangrijk vindt. Daarom legden wij die vraag aan onze medewerkers voor. Gelukkig bleek er weinig verschil te zijn tussen de persoonlijke waarden van onze mensen en de kernwaarden van Arval. Onze medewerkers passen dus goed bij ons bedrijf en dat is een prettig uitgangspunt. Maar er kwamen ook verbeterpunten uit de scan naar voren. Hier gaan wij uiteraard mee aan de slag. En, wij blijven goed luisteren naar de behoeften van onze medewerkers. Want alleen als zij blij en trots zijn, kunnen wij u optimaal van dienst zijn!

Naar boven.