Home > Arval Uitgelicht Klanten Herfst 2015

Arval Uitgelicht Klanten Herfst 2015

Nieuws over autobelastingen

De fiscale plannen voor de komende jaren zijn inmiddels bekend. Duidelijk is dat autorijden voor uw medewerkers duurder wordt. Vooral omdat de voordelen voor zuinige auto’s en de plug-in hybrides geleidelijk verdwijnen.

Twee tarieven voor bijtelling

Uiteindelijk komen er twee bijtellingstarieven: 4% voor volledig elektrische auto’s en 22% voor alle andere auto’s. Het bijtellingsvoordeel van plug-in hybrides en zuinige benzine- en dieselauto’s verdwijnt geleidelijk. Ook voor die auto’s gaat uiteindelijk het standaardtarief gelden.

Meer eenheid in de motorrijtuigenbelasting

In 2017 daalt de motorrijtuigenbelasting voor alle personenauto’s met 2%. Maar de tarieven voor de zuinige auto’s en de plug-in hybrides gaan de komende jaren omhoog. Alleen voor volledig elektrische auto’s hoeft de komende jaren geen motorrijtuigenbelasting. betaald te worden. Voor eigenaren van oude dieselauto’s zonder roetfilter stijgt de motorrijtuigenbelasting; zij moeten vanaf 2019 een toeslag betalen.

Afbouw aanschafbelasting (bpm)

Auto’s worden steeds schoner en zuiniger. Daarom wordt de aanschafbelasting tot en met 2020 langzaam afgebouwd. Er komen tabellen voor gewone auto’s en voor plug-inhybrides: het tarief hangt straks samen met de CO2-uitstoot. Volledig elektrische auto’s houden hun bpm-vrijstelling.

Meer informatie

Wilt u precies nalezen welke bijtellingstarieven de komende jaren gaan gelden? Of wilt u meer informatie over de autobelastingen?

Lees hier meer

Laatste kans op gunstige bijtelling

Vanaf volgend jaar verdwijnen de gunstige bijtellingstarieven voor zuinige auto’s grotendeels. Er is straks alleen een laag tarief voor mensen die een volledig elektrische auto rijden. Voor alle andere auto’s geldt in de toekomst één standaardtarief van 22%.

Slimme keuze

Maar Arval denkt vooruit. Nu slim kiezen kan uw medewerkers duizenden euro’s opleveren. De belastingregels van het jaar waarin een auto voor het eerst op naam gesteld is, blijven namelijk van kracht zo lang zij die auto rijden. Daarom hebben wij speciaal voor uw medewerkers een grote voorraad auto’s klaarstaan met een bijtellingstarief van 7% en 14%.

Wat verandert er precies in de bijtelling?

Voor zuinige benzine- en dieselauto’s gelden nu de speciale tarieven van 14% en 20%. Vanaf volgend jaar is dat verleden tijd: in 2016 geldt een tarief van 21% en vanaf 2017 het standaardtarief van 22%. Ook voor plug-inhybrides verdwijnt het belastingvoordeel geleidelijk. De komende jaren wordt het bijtellingstarief van deze auto’s stapsgewijs verhoogd tot het standaardtarief in 2019.

Wilt u meer weten over de veranderingen van de bijtelling?

Lees hier meer

Arval-event: blik op de toekomst

Mobiliteit in de nabije toekomst: hoe ziet dat eruit? Kunt u uw medewerkers dan nog blij maken met een eigen leaseauto? Of kiezen zij liever op het moment zelf een passend vervoermiddel? En hoe zit het met de administratie van al die verschillende vormen van vervoer?

Tijdens het Arval-event op donderdag 1 oktober nam trendwatcher Richard van Hooijdonk ons mee naar de toekomst. Ook directeuren Marco Verwoert (Ricoh Amsterdam) en Matthijs Wouters (Arval Nederland) vertelden over de ontwikkelingen die zij zien. De kern: medewerkers en klanten willen steeds meer flexibiliteit. Om aan te kunnen sluiten bij individuele behoeften moeten bedrijven durven innoveren. Nieuwe technologieën, zoals telematica, zijn de toekomst.

Arval heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in telematica. Tijdens het Arval-event presenteerden wij dan ook met trots Arval Mobility Link: alle zakelijke kilometers van medewerkers worden automatisch en nauwkeurig geregistreerd en u heeft met één klik alle informatie over mobiliteit in uw organisatie overzichtelijk voorhanden. Arval Mobility Link biedt dus optimale flexibiliteit voor uw medewerkers en overzicht en gemak voor u.

Wilt u weten hoe u makkelijk kunt sturen op de mobiliteit van uw medewerkers? Onze consultant denkt graag met u mee.

Wilt u het Arval-event (opnieuw) beleven? Bekijk dan de video en de foto’s.

 

 

 

Least Nederland anders?

Elk jaar doet CVO onafhankelijk onderzoek onder duizenden wagenparkbeheerders in Europa. Misschien heeft u de vragenlijst ook wel ingevuld! Benieuwd wat wagenparkbeheerders in Europa zeggen over autolease en andere vormen van mobiliteit? Wij zetten graag de belangrijkste uitkomsten voor u op een rij.

Nederland koploper in gebruik telematica

Om te beginnen blijkt dat Nederlandse bedrijven vooroplopen op het gebied van telematica. U ziet twee belangrijke voordelen. Om te beginnen helpt telematica u om op elk moment te zien waar uw voertuigen zich bevinden. Daarnaast kunt u het rijgedrag van berijders eenvoudig monitoren. Dat maakt het weer mogelijk om de kosten eerlijker over uw berijders te verdelen, bijvoorbeeld naar brandstofgebruik of het aantal privékilometers.

Mobiliteitsbudget nog niet ingeburgerd

Een tweede opvallende uitkomst is dat een mobiliteitsbudget in Nederland minder vanzelfsprekend is dan in de rest van Europa. Met een mobiliteitsbudget kunnen medewerkers zelf kiezen hoe zij zich verplaatsen. Belangrijk is dan natuurlijk dat al die vormen van vervoer goed worden geregistreerd.

Behoefte aan grip op kosten

De CVO Barometer laat verder zien dat berijders langer in dezelfde auto rijden. In heel Europa blijkt dat de trend te zijn, waarschijnlijk ook ingegeven door de behoefte om kosten te beheersen. Wagenparkbeheerders geven namelijk ook aan dat zij vooral advies willen over hoe zij het brandstofgebruik kunnen terugdringen.

Wilt u meer weten over de CVO Barometer?

Lees hier meer

U hoeft alleen nog slingers op te hangen

Een nieuwe leaseauto is met recht een feest, zeker als u ons de dealer laat kiezen. Het enige wat u dan hoeft te doen is… niets! Vanaf het moment dat uw medewerker de auto van zijn dromen heeft uitgekozen, nemen wij u namelijk alles uit handen. Uw medewerker kiest zijn ideale auto en wij regelen de rest.

Alleen de beste dealers

Wij zoeken de beste aanbieding en bestellen de auto bij een dealer die aan onze strenge kwaliteitseisen voldoet. Dealers moeten voortdurend blijven bewijzen dat zij goed genoeg zijn voor Arval. Zo monitoren wij de prestaties van de dealers en vragen wij na elke aflevering van een nieuwe auto naar de ervaring van de berijder.

Wij bewaken de kwaliteit

Wij staan garant voor de kwaliteit van het gehele bestel- en aflevertraject. Zo houden wij de levertijd in de gaten en stemmen wij de aflevering af op de wensen van uw medewerker. Mocht er iets misgaan, dan lossen wij het op. Ook controleren wij goed of uw autoregeling op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Tegen de beste voorwaarden

Omdat wij kortingsafspraken hebben met de dealers in ons netwerk, kunt u rekenen op scherpe leaseprijzen. Ook kunnen auto’s tijdens het bestelproces kosteloos geannuleerd worden als dat nodig blijkt te zijn.

Benieuwd wat dealerkeuze Arval voor uw organisatie betekent? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Bekijk hoe de chauffeur van Arval een feestje maakt van de aflevering van een nieuwe auto:

 

 

 

Arval onderneemt verantwoord

Arval doet er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten. Juist als leasemaatschappij voelen wij daarin een grote verantwoordelijkheid. Uiteraard adviseren wij onze klanten over duurzaam rijden. Daarnaast nemen wij onze eigen bedrijfsvoering kritisch onder de loep. 

Duurzame wagenparken

Als klant heeft u natuurlijk al gemerkt dat wij ‘Schoon’ leasen stimuleren. Wij hoeven u waarschijnlijk niet meer te vertellen dat wij klanten en berijders aanmoedigen om voor (semi-)elektrische auto’s te kiezen. ‘Schoon’ leasen van Arval is een succes gebleken: inmiddels telt ons wagenpark duizenden volledig elektrische auto’s en plug-inhybrids. Daarmee leveren wij een actieve bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Bewuste bedrijfsvoering

Maar Arval probeert zelf ook zo duurzaam mogelijk te werken. Soms zijn het kleine dingen. Zo drinken wij koffie in gerecyclede bekers en gebruiken wij dezelfde beker zo vaak mogelijk. Maar wij pakken ook groots uit. Dit jaar lieten wij het grootste zonnepanelenpark van de wijde omgeving op ons dak installeren. Op alle mogelijke manieren proberen wij onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo werken wij met een mobiliteitsbudget en stimuleren wij onze medewerkers om de  auto te delen of te laten staan.

Officiële onderscheidingen

Deze inspanningen zijn niet nieuw. Al sinds 2009 krijgt Arval elk jaar een ISO 14001-certificaat toegekend vanwege de aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit jaar is er een onderscheiding bijgekomen: sinds april 2015 nemen wij deel aan het FIRA-platform. Alleen bedrijven die actief werk maken van hun duurzaamheidsbeleid worden hierop toegelaten.

 

Arval.nl in een nieuw jasje

U wilt natuurlijk snel vinden wat u zoekt, zeker online. Daarom hebben wij onze website zó ingericht  dat u als klant makkelijk uw weg vindt. Wij hopen dat dat gelukt is. Benieuwd? Ervaar het verschil.

Nieuwe operations directeur

Per 1 augustus startte Matthijs Wouters als commercieel directeur. Daarmee kwam de functie van directeur operations beschikbaar. Met veel plezier delen wij u mee dat Marien Kreuger deze functie vanaf 1 oktober vervult.

Arval doet mee aan Low Car Diet 2015

Heeft u het Low Car Diet al geprobeerd? U zult zien dat de dagelijkse reis makkelijk goedkoper, gezonder en schoner kan. Vanaf 9 oktober tot en met 8 november gaan bedrijven met elkaar de strijd aan voor zoveel mogelijk duurzame kilometers. Wij doen mee, u ook?

Lees meer over Low Car Diet

Berijdersnieuwsbrief

Wilt u ook weten hoe een leaseauto van Arval zichzelf naar de garage brengt? U leest het in de nieuwsbrief die alle berijders ontvangen hebben.

Nieuwsbrief voor berijders