Home > Arval Uitgelicht - januari 2016

Arval Uitgelicht - januari 2016

Arval nummer 1 van Europa

Misschien heeft u het al gehoord: Arval heeft alle Europese wagenparkactiviteiten van GE overgenomen. Met deze overname is Arval de grootste leasemaatschappij van Europa geworden.

Uitbreiding in Europa

Dit betekent allereerst een uitbreiding van onze dienstverlening in de meeste Europese landen. Zo neemt ons Nederlandse wagenpark naar 35.000 auto’s toe. In Zweden betreedt Arval de markt voor het eerst. Wereldwijd rijden er nu maar liefst 930.000 auto’s van Arval.

Wereldwijd marktleider

Onze Noord-Amerikaanse partner Element Financial Corporation neemt ook wagenparkactiviteiten van GE over, namelijk in de Verenigde Staten, Mexico, Australië en Nieuw Zeeland. Arval en Element Financial zijn hiermee samen wereldwijd marktleider geworden met meer dan 3 miljoen auto’s in 47 landen.

U profiteert van onze groei

Arval wil investeren en groeien: dat hebben wij met deze overname laten zien. Uiteraard zorgen wij ervoor dat u als klant profiteert van onze versterkte internationale aanwezigheid en toegenomen schaalgrootte. Zo is ons inkoopvoordeel toegenomen, waardoor wij u nog scherpere prijzen kunnen bieden. Wij stellen bovendien alles in het werk om de transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Onze belofte ‘We care about cars. We care about you.’ blijft onverminderd van kracht.

Naar top

Meer grip op uw wagenpark met telematica

Arval is de eerste leasemaatschappij die een volledig geïntegreerde telematicaoplossing aanbiedt voor haar leaseauto’s. Arval Active Link helpt u kosten te besparen en nog doeltreffender te sturen op efficiënt gebruik van uw auto’s. Of om uw doelstellingen op het gebied van veiligheid of MVO te behalen.

Basismodule met optionele uitbreidingen

De basismodule van Arval Active Link kost slechts EUR 3,00 per maand per auto. Daarvoor biedt Arval u een automatisch ritregistratiesysteem en toegang tot het platform waarop u alle informatie realtime kunt raadplegen. Eventuele optionele modules kosten EUR 2,00 per stuk.

Sluitende ritregistratie zonder rompslomp

Met de basismodule hoeven uw medewerkers geen tijdrovende en foutgevoelige ritregistratie meer bij te houden. Zij geven simpelweg per rit aan of deze zakelijk was of privé. Meer gemak voor uw medewerkers dus.

Schat aan informatie

Arval Active Link biedt u een schat aan informatie. Gegevens waarin u interesse heeft, worden automatisch voor u verzameld en geanalyseerd. Afhankelijk van de gekozen opties, kunt u per berijder informatie bekijken over rijstijl, brandstofverbruik en gebruiksintensiteit van de auto. Op het platform raadpleegt u altijd actuele overzichtsrapportages.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Arval Active Link? Onze consultant gaat graag met u in gesprek.

Naar top

Samen staan wij voor de beste service

Op 28 oktober 2015 organiseerde Arval de derde partnerdag. Onze leveranciers bieden namens Arval de best mogelijke service. Het doel van de partnerdag is om in kaart te brengen hoe wij u als klant nog beter kunnen bedienen.

Telematica is de toekomst

Zo informeerden wij onze partners over de komst van Arval Active Link. Het lijkt misschien nog toekomstmuziek, maar vanaf 2016 willen wij telematica inbouwen in onze auto’s. Telematica registreert automatisch interessante data waarmee u als klant kunt sturen op efficiency en kostenbesparingen. Bovendien beïnvloedt u met die data eenvoudig het rijgedrag van uw berijders.

Tevreden klanten, daar doen wij het voor

Verder was de klanttevredenheid onderwerp van gesprek tijdens de partnerdag. Wij zien dat u als klant erg tevreden bent over onze dienstverlening en dat onze voorsprong ten opzichte van andere leasemaatschappijen zelfs groeit. Tegelijkertijd ervaren berijders het soms als belemmerend dat wij sterk sturen op ons voorkeurnetwerk.

Nog betere service voor berijders

Daarom gaan wij nog meer ons best doen om uw berijders enthousiast te maken over de service en de kwaliteit van onze partners. Zo starten wij de komende tijd verbetertrajecten. Wij onderzoeken de berijderreis en kijken hoe wij de communicatie naar berijders kunnen verbeteren.

Naar top

Arval geeft om mensen

In 2014 lanceerde Arval een nieuwe slogan: ‘We care about cars. We care about you.’ Met deze slogan wilden wij benadrukken dat Arval geeft om mensen, maar dat is eigenlijk niet nieuw. Al sinds de oprichting in 1989 neemt Arval haar sociale verantwoordelijkheid.

Oog voor onze eigen medewerkers

Dit betekent allereerst dat wij zorgvuldig omgaan met de mensen die voor ons werken. Wij streven naar diversiteit in de teams en moedigen onze mensen aan om zich optimaal te ontwikkelen. Bovendien heeft integriteit bij Arval de hoogste prioriteit.

Hart voor de mensen in de regio

Het hoofdkantoor van Arval Nederland staat in Houten. Omdat wij als bedrijf onderdeel uitmaken van deze gemeenschap, vinden wij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan lokale initiatieven. Wij richten ons daarbij vooral op mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken. Zoals ouderen, mensen met een beperking en kinderen.

Arval maakt uitstapjes mogelijk

In 2016 maakt Arval verschillende uitjes mogelijk door vervoer en begeleiders beschikbaar te stellen. Zo begeleiden wij Houtense ouderen tijdens een uitstapje van het Rode Kruis in Amsterdam. Ook gaan wij met een groep ouderen naar een museum. Voor kindercentrum de Weteringhoek maken wij meerdere uitjes mogelijk.

Naar top

Nieuwe werkwijze buitenlandse boetes

De afgelopen jaren zien wij een stijging in het aantal buitenlandse bekeuringen bij onze berijders. Europese lidstaten wisselen namelijk kentekengegevens met elkaar uit en kunnen dus makkelijker bekeuringen innen bij inwoners van andere Europese landen. Helaas betalen berijders deze buitenlandse bekeuringen vaak niet.

Onnodig hoge boetebedragen

Wij ontvangen veel aanmaningen. De boetebedragen zijn daardoor vaak vele malen hoger dan de oorspronkelijke bekeuringen. Bovendien kunnen willekeurige berijders in het buitenland staande gehouden worden door de politie omdat een andere berijder van Arval niet heeft betaald. Frankrijk heeft Arval zelfs verplicht om een deel van de openstaande Franse bekeuringen inclusief de verhogingen in één keer te betalen. Om onnodig hoge boetebedragen en om problemen met buitenlandse politie te voorkomen, hanteert Arval vanaf 1 januari 2016 een nieuwe werkwijze voor alle buitenlandse bekeuringen.

Arval betaalt een buitenlandse aanmaning direct

Uw medewerkers ontvangen bekeuringen altijd via een link in een e-mail naar ‘My Arval’. Dat blijft zo. En iedereen die een buitenlandse bekeuring ontvangt, heeft ook nog steeds de gelegenheid om deze op tijd te betalen. Maar zodra er een aanmaning op een buitenlandse bekeuring binnenkomt, betaalt Arval die voor uw medewerker.

U declareert de kosten bij uw medewerker

Vervolgens brengen wij het boetebedrag bij u in rekening, vermeerderd met EUR 10,00 administratiekosten. U kunt dit bedrag zelf inhouden op het salaris van uw medewerker.

Naar top

Tijdelijk contract, toch lage bijtelling

Bij Arval kunnen ook uw nieuwe en tijdelijke medewerkers nog profiteren van de gunstige bijtellingstarieven uit 2015. Wij vertellen u graag hoe.

Modellen met gunstige bijtelling beschikbaar

Met Arval Mid-Term Rental least u al een auto vanaf één maand. Handig voor medewerkers die op projectbasis werken of een tijdelijke aanstelling hebben. U zit niet vast aan een langlopend leasecontract en geniet toch van een aantrekkelijke leaseprijs. Uw medewerker kan bovendien nog profiteren van de lage bijtellingstarieven uit 2015. Arval heeft namelijk in verschillende klassen modellen ingekocht met een gunstige bijtelling. Daarmee bespaart uw medewerker al gauw EUR 75,00 per maand.

Eenvoudig omzetten naar een langlopend contract

Blijft uw nieuwe medewerker bij u in dienst? Met de proeftijdregeling van Arval heeft uw medewerker ook in de komende jaren fiscaal voordeel. Wij zetten uw Mid-Term Rentalcontract simpelweg voor u om in een langetermijnleasecontract. Uw accountmanager rekent direct voor u uit welke (lagere) leaseprijs u dan gaat betalen.

Optimale flexibiliteit

Gaat uw medewerker toch eerder uit dienst? Geen nood. Het eerste jaar kunt u de auto op elk moment zonder hoge kosten inleveren volgens de voorwaarden van Arval Mid-Term Rental.

 

We manage. You keep control.

Vragen van berijders over hun leaseauto? Laat deze aan ons over en bespaar zo kostbare tijd. ‘We manage. You keep control.’

Bekijk de video:

 

 

 

Laat uw autopool maar aan Arval over!

Berijderwissel? Kies voor poolmanagement van Arval en alles is geregeld: ophalen, schoonmaken, controleren en overdragen.

Lees meer in de factsheet

Nog slechts één ondernemersverklaring nodig

Vanaf nu hoeft u nog maar één ondernemersverklaring te tekenen voor alle bestelwagens die u bij Arval least. Wel zo handig!

Profiteer nog van een lage bijtelling

Nieuwe auto leasen? Doe uw medewerker een plezier en check eerst of er nog een auto beschikbaar is met een lage bijtelling.

Naar top