Home > Arval Uitgelicht Herfst 2016 Klanten Nl

Arval Uitgelicht Herfst 2016 Klanten NL

Trends: apps & telematica

Corporate Vehicle Observatory (CVO) is een internationaal expertiseplatform, gericht op de zakelijke automarkt. Arval richtte het platform in 2002 op, maar gaf CVO daarna ‘carte blanche’. CVO is dus geheel onafhankelijk. Elk jaar publiceert CVO de Europese CVO Barometer: een gefundeerd beeld van de trends en ontwikkelingen van de zakelijke automarkt op Europees en landelijk niveau.

Gebruik apps en telematica neemt toe

Dit jaar laat de CVO Barometer de opkomst van mobiele apps duidelijk zien. Bijna de helft van de Nederlandse ondervraagden ziet het nut van een app die het rijgedrag bijhoudt, en 51% ziet een app als een handig hulpmiddel voor contact met de leasemaatschappij. Ook opvallend is dat Nederlanders meer warm lopen voor telematica dan de rest van Europa. 42% van de Nederlandse werkgevers geeft aan dat telematica op de een of andere manier al is geïntegreerd in het wagenpark, tegen 33% op Europees niveau.

Nederlandse jongeren staan open voor autodelen

Een andere opvallende uitkomst is dat ruim 40% van de jongste generatie medewerkers openstaat voor autodeelconcepten. Een kwart van de werkgevers denkt dan ook dat het aantal deelauto’s in het wagenpark zal toenemen. Toch blijken medewerkers nog verknocht aan hun eigen leaseauto: slechts 8% van de werknemers is bereid om de eigen leaseauto op te geven in ruil voor een andere vorm van mobiliteit.

Wagenparken zijn al groen

Arjos Bot, business consultant bij leasemaatschappij Arval, verklaart waarom zoveel mensen vasthouden aan een eigen leaseauto: ‘Mensen die al jaren leasen, kiezen vaker een zuinige auto en rijden bewuster. Zij denken nu nog vooral in ‘groen’ leaserijden en minder in andere vormen van vervoer zoals autodelen. Bij jongeren merken wij die verschuiving in denken al wel, zoals ook uit de Europese CVO Barometer blijkt. Gelukkig kunnen wij onze klanten nu al in die ontwikkeling ondersteunen, bijvoorbeeld met ons autodeelconcept Wisselwagen en mobiliteitsplatform Arval Mobility Link.’

Naar boven

Grip op mobiliteit met Arval

Mobiliteit heeft gevolgen voor people, planet en profit. Arval Mobility Link helpt uw medewerkers vitaal te houden, uw CO2-uitstoot te verminderen en de kosten te beheersen.

People: vitale en blije medewerkers

Bewegen is gezond. Maar hoe stimuleert u uw medewerkers de fiets te pakken als er ook een auto voor de deur staat? Met een mobiliteitsbudget beloont u uw medewerkers voor hun gezonde keuze én geeft u ze de vrijheid om zelf te kiezen.  

Planet: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Hoe minder autokilometers, hoe beter voor het milieu. Met Arval Mobility Link ziet u in één oogopslag hoe het reisgedrag van uw medewerkers samenhangt met de CO2-uitstoot. Als organisatie stuurt u eenvoudig op CO2-reductie, want u beloont uw medewerkers voor de verstandige keuze. Ook betrekt u ze gemakkelijk bij uw streven het milieu minder te belasten.

Profit: grip op de kosten

De ene leaserijder is de andere niet: de ene medewerker rijdt 30.000 kilometer per jaar privé en een ander slechts 5.000. Wel zo eerlijk als u medewerkers kunt belonen voor slim en bewust omgaan met mobiliteit, ook de medewerkers zonder een leaseauto. Met Arval Mobilty Link voert u eenvoudig een mobiliteitsbudget in.

Meer weten?

Wilt u weten hoe u een mobiliteitsbudget kunt inrichten met minimale administratieve rompslomp? Onze consultant vertelt het u graag. Kijk hier voor meer informatie.

Naar boven

Dealerkeuze Arval: beste deal

Medewerkers besteden vaak veel tijd aan het uitzoeken van een nieuwe auto. Met dealerkeuze Arval is dat ook het enige waar ze zich druk over hoeven maken. Wij zorgen voor de rest.

Alleen de beste kwaliteit

Arval doet alleen zaken met de beste dealers. Wij monitoren de prestaties van de dealers continu. Onder meer door iedereen die een nieuwe auto heeft gekregen te vragen naar zijn of haar ervaringen rond de bestelling en aflevering. De resultaten daarvan bespreken wij periodiek met de dealers.

Daarnaast houden wij de levertijd actief in de gaten en springen bij als er problemen zijn. Moet u een bestelde auto onverhoopt annuleren? De meeste dealers rekenen daarvoor kosten die kunnen oplopen tot wel 15% van de consumentenprijs. Met dealerkeuze Arval hoeft u tot het moment van aflevering geen annuleringskosten te betalen.

Aantrekkelijk leasetarief

Zodra uw medewerker de gewenste auto binnen het leasebudget heeft uitgekozen, zoeken wij de beste aanbieding en bestellen wij de auto. U kunt rekenen op scherpe leaseprijzen, omdat wij een service level agreement sluiten met de dealers in ons netwerk. U profiteert dus van de inkoopkracht van Arval en bent niet langer afhankelijk van de onderhandelvaardigheden van individuele medewerkers.

Eerlijke verdeling binnen uw wagenpark

Met dealerkeuze Arval betaalt u minder. U wordt er dus in alle opzichten beter van! Hetzelfde geldt voor uw medewerkers, want zij profiteren allemaal in dezelfde mate. U bent dus verzekerd van een uniforme uitvoering van uw autoregeling en een eerlijk verdeeld wagenpark. Laat u onderhandelen aan uw werknemers over of kiest u voor dealerkeuze Arval? Uw accountmanager helpt u graag uw autoregeling aan te passen.

Naar boven

Nooit meer rijles nodig?

Autorijden is het gevaarlijkste gedeelte van de werkdag. Jaarlijks raken in Nederland 20.000 mensen ernstig gewond in het verkeer. Meer dan 550 mensen overlijden jaarlijks als gevolg van een verkeersongeval. Juist als autorijden een automatisme is geworden, is het de hoogste tijd om de rijstijl onder de loep te nemen.

Verouderde kennis

Voor veel medewerkers is het jaren geleden dat ze voor het laatst rijlessen volgden. Daardoor is kennis inmiddels weggezakt of verouderd. Weet u bijvoorbeeld hoe u uw spiegels zó instelt dat u geen dode hoek meer heeft? Of hoe u in één oogopslag kunt zien of een rotonde zich binnen of buiten de bebouwde kom bevindt? En wat u moet doen als u een mistbank inrijdt?

Trainingen veilig en zuinig rijden

In de rijtrainingen van Prodrive Learning krijgen uw medewerkers allerlei tips om hun rijstijl te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een training defensief rijden, of rijden in een elektrische auto. Ook kunt u uw medewerkers een e-learningmodule laten volgen waarbij zij periodiek allerlei praktische tips krijgen.

Arval geeft het goede voorbeeld

Bij Arval besteden wij periodiek aandacht aan veilig en zuinig rijden. Zo mochten al onze medewerkers een uur met een rijinstructeur op pad. Soms behoorlijk confronterend!

Naar boven

Arval investeert in vitaliteit

De fysieke en mentale gezondheid van mensen heeft veel invloed op de kwaliteit van hun werk. Hoe u Arval ervaart hangt dus samen met de gezondheid van onze medewerkers. Mede daarom zorgen wij goed voor ze. Dit jaar startte Arval met het programma ‘Arval Vital’. Daarmee dragen wij op allerlei manieren bij aan de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers.

Veel bewegen

Hoe blijf je gezond en vitaal? Om te beginnen door te zorgen voor voldoende beweging. Als onderdeel van Arval Vital bieden wij een uitgebreid sportprogramma aan onze medewerkers. Yoga-lessen, wielrennen onder professionele begeleiding, fitness en bootcamp: zomaar een greep uit de wekelijkse sportactiviteiten van Arval. Daarnaast stimuleren wij onze medewerkers op kantoor om de benen geregeld te strekken. Bijvoorbeeld door staand te vergaderen. Ook hebben wij verschillende fietswerkplekken.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is essentieel. Arval draagt daar als werkgever aan bij. Op de afdelingen verstrekken wij gratis fruit en ambachtelijke vruchtensappen. En ons bedrijfsrestaurant heeft altijd een ruim aanbod gezonde maaltijden. Ook kunnen medewerkers kookworkshops en verschillende trainingen over een gezonde leefstijl volgen.

Een goede werk-privébalans

Tot slot hebben wij uiteraard ook aandacht voor de mentale gezondheid van onze mensen. Wij zien het liefst ontspannen medewerkers die hun werk met veel plezier doen. Trainingen over stresspreventie en werk-privébalans maken daarom deel uit van Arval Vital.

Naar boven

Zakelijk autodelen? Natuurlijk!

Delen is in opkomst. Jongere generaties hechten minder aan bezit en meer aan flexibiliteit en keuzevrijheid. Zakelijk autodelen past in deze trend. Wij verwachten zelfs dat autodelen in de toekomst niet meer weg te denken is.

Autodelen is dé oplossing

Zeker voor bedrijven in de grote steden, is autodelen een verademing. Werknemers komen met het openbaar vervoer of de fiets naar het werk en vermijden daarmee de dagelijkse files. Moeten ze tijdens de werkdag naar een zakelijke afspraak, dan pakken ze eenvoudig een representatieve deelauto van de zaak. Declaraties indienen hoeft niet meer, want alles gaat automatisch via de smartphone. Autodelen biedt dus vele voordelen: tevreden werknemers, een duurzamer bedrijfsvoering en minder administratie, parkeerplaatsen en kosten.

Ingewikkeld? Juist niet!

Toch denken veel werkgevers dat autodelen ingewikkeld is. Gelukkig blijkt uit de praktijk dat het verrassend eenvoudig kan zijn. Er zijn tenslotte allerlei vormen mogelijk. Sommige bedrijven kiezen ervoor om werknemers gratis gebruik te laten maken van elektrische auto’s, scooters en fietsen. Ook zetten verschillende organisaties leaseauto’s met succes in als deelauto, waardoor de auto’s beduidend minder stilstaan.

Meer weten?

Arval helpt u graag autodelen vorm te geven op de manier die bij uw organisatie past. Zo kan de Wisselwagen van Arval een mooie eerste stap zijn. Klik hier.

Naar boven

Hulp bij bijtellingsvragen

Prinsjesdag bracht dit jaar weinig nieuws over autobelastingen. Dat was geen verrassing, want het wetsvoorstel Wet Uitwerking Autobrief II werd voor de zomer al goedgekeurd. We wisten dus al dat er vanaf 2017 nog maar twee tarieven gelden: het standaardtarief van 22% en een tarief van 4% voor volledig elektrische auto’s.

Het stroomschema wijst de weg

Dat klinkt simpel, en dat is het ook. Maar tot de nieuwe regels volledig van kracht zijn, heeft u eerst nog te maken met verschillende overgangsregels. En die overgangsregels zijn helaas minder eenvoudig. Gelukkig heeft de VNA samen met het ministerie van Financiën een document opgesteld waarin de overgangsregeling helder wordt toegelicht. Bij specifieke gevallen helpt het stroomschema u te bepalen of en wanneer de bijtelling wijzigt.

60 maanden profiteren van een gunstige bijtelling

Werknemers die volgend jaar een nieuwe leaseauto mogen uitzoeken, krijgen alleen nog korting op de bijtelling als ze voor een volledig elektrische auto kiezen. Zuinige benzine- en dieselauto’s, maar ook de semi-elektrische auto’s vallen vanaf 2017 allemaal onder het standaardtarief van 22%. Als uw werknemers nu zo’n zuinige auto rijden, kan een contractverlenging zeker lonen. Leaserijders mogen namelijk in totaal 60 maanden profiteren van de bijtellingskorting die in het verleden voor hen gold. Maar let op: er zijn enkele uitzonderingen op deze regel.

Hulp nodig?

Komt u er zelf niet uit? Geen nood. Met al uw bijtellingsvragen kunt u uiteraard terecht bij uw accountmanager. Deze helpt u graag verder.

Naar boven