Home > Arval Uitgelicht Berijders - Lente 2016

Arval Uitgelicht Berijders - Lente 2016

Slimme auto’s

Connected zijn is in onze wereld de norm. Voor auto’s is dat nog niet vanzelfsprekend. Wel zien wij dat er steeds meer ‘connected cars’ komen. Straks zijn offlineauto’s vast net zo zeldzaam als telefooncellen.

De voordelen van de connected car
Auto kwijt in een parkeergarage? Met een connected car gebeurt dat niet meer, want de app brengt u naar uw auto. Ook hoeft u geen tijdrovende rittenregistratie meer bij te houden, want dat doet uw auto wel voor u. Informatie over bandenspanning, motorprestaties, of de hoeveelheid regenwater op het wegdek? Die is altijd binnen handbereik.

Back to the future
Wij staan nog aan het begin van het connected tijdperk, dat is wel duidelijk. Een auto openen met vingerafdruk of irisscan, auto’s die zelf energie opwekken en opslaan, autoramen met ‘augmented reality’, dat alles is al nabije toekomst. En het is niet uitgesloten dat uw kleinkinderen u straks nauwelijks geloven als u vertelt dat u ooit zélf uw auto bestuurde.

Arval Active Link
Arval neemt de toekomst van connected cars serieus. Daarom hebben wij Arval Active Link ontwikkeld. Bij Arval is een automatisch rittenregistratiesysteem en melding bij diefstal dus al mogelijk.

Naar top

Geflitst in het buitenland?

Het lijkt erop dat veel leaserijders denken dat het wel losloopt met buitenlandse boetes. Wij zien de laatste jaren een stijging van het aantal buitenlandse bekeuringen. Tegelijkertijd zien wij dat mensen ze vaak niet betalen.

Buitenlandse overheden kunnen ook boetes innen
Wist u dat Europese lidstaten kentekengegevens uitwisselen en juist heel makkelijk bekeuringen kunnen innen bij inwoners van andere Europese landen? Automobilisten die denken onder een buitenlandse boete uit te kunnen komen, betalen daar een hoge prijs voor. Daarom hanteren wij sinds 1 januari 2016 een nieuwe werkwijze voor buitenlandse bekeuringen.

Wat blijft hetzelfde?
Bekeuringen ontvangt u via een link in ‘My Arval’. Dat blijft zo, ook voor buitenlandse bekeuringen. Ook kunt u deze nog steeds volgens de normale procedure betalen. Sterker nog: als u uw buitenlandse bekeuring op tijd betaalt, merkt u niets van de veranderde werkwijze.

Wat verandert er?
Zodra er een aanmaning voor een buitenlandse bekeuring binnenkomt, schiet Arval de bekeuring voor. Op die manier voorkomen wij onnodig hoge boetebedragen. U betaalt uw bekeuring alsnog, maar niet meer rechtstreeks. Wij brengen het boetebedrag namelijk bij uw werkgever in rekening, vermeerderd met EUR 10,00 administratiekosten. Uw werkgever kan deze kosten vervolgens inhouden op uw salaris.

Naar top

Bel, chat, mail, huil, lach en bewonder!

Heeft u een vraag over uw auto? Bel, chat, of mail dan ons driverteam. Het driverteam is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag tot 17.15 uur. Via 030 602 41 41, driverteam@arval.nl en de chatfunctie op ‘My Arval’.

Grote kans dat u dan Jolanda van Essen treft. Zij werkt al ruim vijf jaar bij Arval en bijna twee jaar bij het driverteam en vertelt het volgende over haar werk: ‘Ik beantwoord vragen over kapotte tankpassen, bekeuringen of auto-onderhoud. Ook vang ik mensen op die schade hebben gereden of zijn gestrand met hun auto.’

Welke reacties krijgt zij van mensen over de service van het driverteam? ‘De meeste mensen zijn in eerste instantie verbaasd dat wij zelfs ’s avonds nog bereikbaar zijn. Zij vinden het erg fijn dat er een Arval-medewerker is die hen verder helpt.’

Wist u dat het driverteam…

 • per maand gemiddeld 5.800 telefoontjes beantwoordt en dat de beller in 75% van de gevallen direct geholpen is?
 • gemiddeld 500 chatgesprekken per maand voert en de vraag in 92% van de chatgesprekken direct kan afhandelen?
 • ook via Twitter bereikbaar is?
 • het meest gebeld wordt over schades (30%) en onderhoud (27%)?

Naar top

Image
Jolanda
Zakelijk(e) blik op Autosalon Genève

Bij autoshows denkt u misschien vooral aan sportwagens. En natuurlijk, de Bugatti Chiron van 2,4 miljoen euro is ronduit indrukwekkend met zijn 420 kilometer per uur en 1.500 pk. De rest valt daar al gauw bij in het niet. Toch is de Autosalon van Genève vooral het moment voor de gewone automerken om hun nieuwe releases te presenteren. Ook wordt de auto van het jaar bekendgemaakt.

Auto van het jaar 2016
Het jaar kan nu al niet meer stuk voor Opel, want de Opel Astra is uitgeroepen tot auto van het jaar 2016. De eerste helft van dit jaar biedt Arval deze auto extra voordelig aan. En Opel heeft grootste plannen met de Astra Sports Tourer, de vernieuwde Mokka en de volledig elektrische Ampera-e.

SUV’s
Verder zijn er dit jaar verschillende nieuwe SUV’s gelanceerd. Dit voorjaar komt bijvoorbeeld de Seat Ateca op de Nederlandse markt, een neefje van de Volkswagen Tiguan. Verder mogen wij deze herfst de Audi Q2 verwachten. En begin 2017 komt Skoda met de grote zeszitter VisionS.

Middenklassers
Onder de middenklassers trekt vooral de nieuwe Alfa Romeo Giulia de aandacht. Een chique en tegelijk sportieve auto. Ook de Fiat Tipo kan interessant voor u zijn, met name de vijfdeurs en de stationwagen: lekker ruim, zuinig en scherp geprijsd.

Naar top

Image
Opel Astra
Maak het criminelen niet te makkelijk!

Dieven maken jacht op dure auto’s en autoaccessoires. Vooral Audi, BMW en Mercedes zijn gewild. Ook in auto’s achtergelaten laptops, tassen en tablets zijn roofgoed. Een autokraak of -diefstal kost veel tijd en geld. Daarom probeert Arval criminelen een stap voor te zijn. Zelf kunt u ook al veel doen.

Gestolen auto’s vinden wij snel terug
Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar snel terugvinden is ‘second best’. Least u een diefstalgevoelige auto bij Arval? Grote kans dat deze is uitgerust met LoJack. Dat is een volgsysteem waarmee wij de auto in heel Europa kunnen opsporen. Meer dan 80% van de gestolen auto’s met LoJack vonden wij snel terug!

Onze navigatiesystemen zitten muurvast
Heeft u een diefstalgevoelig navigatiesysteem in uw leaseauto? Dan is deze waarschijnlijk met NaviRem gemonteerd. Geen enkele dief is er nog in geslaagd een navigatiesysteem met NaviRem te stelen. De roestvrijstalen constructie is weggewerkt in het dashboard. Aan de driehoekstickers op de zijruiten kunnen dieven zien dat ze geen kans maken.

Wat kunt u zelf doen?

 • parkeer uw auto in het zicht op een goed verlichte plek
 • haal al uw spullen uit uw auto
 • laat zien dat er niets te halen valt.

Naar top

Stoppen? Niet op de vluchtstrook!

Stilstaan op de snelweg is hoe dan ook gevaarlijk. Speciaal voor u hebben wij samen met Prodrive Training op een rij gezet hoe u pech kunt voorkomen. Ook vertellen wij u wat u kunt doen als u onderweg toch problemen krijgt.

Tip 1: Be prepared
Het liefst wilt u natuurlijk helemaal niet met pech langs de weg komen te staan. Enkele tips:

 • zorg dat uw auto alle servicebeurten op tijd krijgt
 • vul de vloeistoffen regelmatig bij
 • controleer uw banden, ook het reservewiel en / of de bandenreparatieset
 • check de bandenspanning, ook die van het reservewiel
 • ken de symbolen op uw dashboard, zodat u op tijd kunt ingrijpen.

Tip 2: Stoppen op de vluchtstrook? Liever niet!
De vluchtstrook is levensgevaarlijk. Probeer daarom als het even kan altijd een pechhaven te bereiken. Met een lekke band kunt u prima op lage snelheid doorrijden. Een band verwisselen doet u dus nooit op de vluchtstrook.

Tip 3: Blijf niet in uw auto als u op de vluchtstrook strandt
Moet u toch op de vluchtstrook stoppen? Verlaat dan direct uw auto en ga achter de geleiderail staan. Juist bij slecht weer is dit van groot belang voor uw veiligheid. Zorg er dan ook altijd voor dat u jassen in de auto heeft en reflecterende veiligheidshesjes.

Naar top

Populaire modellen, aantrekkelijke leaseprijs

Elk halfjaar selecteert Arval populaire automodellen. Deze kopen wij voordelig in. Profiteer nu van de lage leaseprijzen!

Lees de recensies

Volgt u ons al?

Wilt u snel op de hoogte zijn van autonieuws? Of bent u benieuwd naar rij-impressies van uw favoriete auto’s? Volg ons dan op:

Summer is coming!

Het is weer tijd voor zomerbanden. Rijdt u nog op winterbanden? Maak dan snel een afspraak met uw bandenspecialist en… wissel!

Hoe hard mag je op de snelweg?

Ziet u ook door de borden het bos niet meer? Bekijk dan het overzicht maximumsnelheid snelwegen van Rijkswaterstaat.

Wijzig uw wachtwoord

Volgende week ontvangt u een e-mail om uw wachtwoord voor ‘My Arval’ te wijzigen.

Naar top