Home > Arval Uitgelicht Berijders Herfst 2017 NL

Arval Uitgelicht Berijders Herfst 2017 NL

Pas op voor aquaplaning!

Aquaplaning ontstaat als het profiel van de banden de hoeveelheid water niet meer goed kan afvoeren. Er vormt zich dan een waterlaag tussen de banden en het wegdek, waardoor de auto als het ware op de weg drijft. De auto wordt onbestuurbaar en raakt in de meeste gevallen in een slip.

Wanneer is het risico op aquaplaning groot?

U kunt te maken krijgen met aquaplaning als u met een te hoge snelheid voor de omstandigheden:

  • in een vrachtwagenrijspoor terechtkomt
  • van een weg met ZOAB (zeer open asfaltbeton) overgaat naar gewoon asfalt
  • op een klinkerweg rijdt met plassen op het wegdek.

Voorkom dat u in de slip raakt

Gelukkig kunt u zelf ook veel doen om het risico op aquaplaning te verkleinen. De allerbelangrijkste tip is: matig uw snelheid bij nat weer. Daarnaast raden wij u aan het profiel van uw banden goed te controleren. Hoe breder de banden, hoe dieper het profiel moet zijn om grip te houden op een natte weg. Mijd tot slot de rijsporen van vrachtwagens in de weg. In die geultjes ligt water, waardoor uw banden ineens te veel water moeten verwerken.

Wat kunt u doen als u toch in de slip raakt?

Laat direct het gas los zodra u voelt dat u grip op het wegdek verliest en rem af. Zo zorgt u ervoor dat uw banden weer contact kunnen maken met de ondergrond. Ontkoppel niet en houd uw stuur zo mogelijk recht. Rijdt u door een bocht of moet u uitwijken? Stuur dan rustig en kijk niet naar obstakels die u wilt vermijden, maar juist naar de plek waar u naartoe wilt.

Naar boven.

DRIE CONCEPTCARS, ÉÉN WINNAAR

Fossiele brandstoffen raken op en het klimaat verandert door het broeikaseffect. Is autorijden in de toekomst nog wel mogelijk? Technische universiteiten buigen zich al jaren over dit vraagstuk en werken aan energiezuinige conceptcars op alternatieve brandstoffen. Arval stelde 5.000 euro beschikbaar voor het beste idee.

Hoe ging de wedstrijd?

Drie teams van technische studenten presenteerden hun idee tijdens onze inspiratiebijeenkomst over mobiliteit in de toekomst:

Na de presentaties beantwoordden de teams vragen uit het publiek. Vervolgens kwam het moment van de waarheid: alle aanwezigen konden via hun mobiele telefoon stemmen op het idee waar zij de meeste toekomst in zien. De studenten van de TU Eindhoven kregen de meeste stemmen en wonnen het prijzengeld, dat zij gebruiken om het concept verder door te ontwikkelen. Hiermee is de kans groter geworden dat u ooit in een auto rijdt waarin het concept van dit team is toegepast.

Waarom deze wedstrijd?

Wij waarderen het enorm dat veelbelovende jonge technici bereid zijn hun studie te onderbreken en zich een jaar lang volledig te storten op de ontwikkeling van hun conceptcar. Dit doen zij grotendeels op eigen kosten. Arval vindt het belangrijk dat deze talentvolle studenten daadwerkelijk de kans krijgen om hun ideeën uit te voeren. Daarom levert Arval graag een bijdrage; dit keer door een wedstrijd met prijzengeld te organiseren.

Naar boven.

DUBBELE PECH ONDERWEG

Bent u lekker met het hele gezin op weg naar een camping in Spanje, ruikt u ineens de geur van verbrand rubber in de auto! Het overkwam de familie Kuppen, met een van onze leaseauto’s. Na een week kan de heer Kuppen de auto bij de garage ophalen, maar dan blijkt de airco óók kapot te zijn - en dat in het bloedhete Spanje! Komt dat nog wel goed?

Medewerkers van Arval zetten alles op alles

‘Het zal je maar gebeuren, zo tijdens je vakantie’. Het is hét verhaal bij de koffieautomaat die dag. Onze medewerker Maikel heeft de taak om de familie Kuppen uit de brand te helpen. Hij weet dat zijn collega Amber Spaanstalig is en vraagt haar om met de Spaanse garage te bellen. Helaas krijgt zij te horen dat de auto niet meer kan rijden en ook niet op tijd gerepareerd kan worden voor de terugreis. Maikel regelt daarom direct een geschikte vervangende auto. Met voldoende trekkracht voor een caravan en groot genoeg voor een gezin met drie grote kinderen.

Toch nog een goede afloop

Eenmaal veilig thuis kijkt de familie met gemengde gevoelens terug op de vakantie. Ze herinneren zich vooral pech en ongemak. Om de pijn iets te verzachten staat er in Nederland een gloednieuwe Renault Kadjar voor de heer Kuppen klaar, waar hij in afwachting van zijn nieuwe auto in mag rijden.

Ondertussen zijn onze medewerkers de familie Kuppen niet vergeten. Achter de schermen proberen zij de levering van de nieuwe leaseauto te bespoedigen. Collega Mieneke krijgt uiteindelijk het onmogelijke voor elkaar: de nieuwe Renault Grand Scénic wordt ruim drie weken eerder dan verwacht afgeleverd. Arval trakteert het hele gezin op een etentje. Zo eindigt de zomer toch nog positief!

Naar boven.

GLASSCHADE AAN UW AUTO. EN NU?

Bij glasschade denkt u misschien niet direct aan Euromaster of KwikFit, maar eerder aan een glasbedrijf als Autotaalglas. Toch zijn Euromaster en KwikFit uitstekende glasherstellers. En met bijna 300 vestigingen is er altijd wel eentje bij u in de buurt.

Glasschade? Bel Arval

Neem altijd direct contact op met het Arval driverteam als uw autoruit zichtbaar een tik gehad heeft. Ons driverteam brengt u in contact met de dichtstbijzijnde glashersteller die de ruit snel repareert of vervangt. De glasherstellers gebruiken dezelfde ruiten als merkdealers. Het enige verschil is dat er geen logo van het automerk op staat.

De voordelen van onze glasherstellers

Uw ruit laten repareren door Euromaster of KwikFit heeft verschillende voordelen voor u:

  • unieke no-risk ruitreparatie: scheurt het sterretje door tijdens de reparatie, dan vervangt de glashersteller de voorruit zonder extra kosten
  • vakkundig herstel: speciaal opgeleide ruitspecialisten met jarenlange ervaring weten precies hoe zij uw ruit het beste kunnen herstellen
  • reparatie voor de deur: heeft u geen tijd om naar een glashersteller te gaan, dan kan deze uw ruit repareren op een locatie naar wens of uw auto ophalen
  • handig te combineren met de winterbandenwissel: bespaar tijd door tegelijkertijd uw glas te laten herstellen en uw banden te laten verwisselen.

Onze glasherstellers vindt u op ´My Arval´.

Naar boven.

IEDEREEN ELEKTRISCH?

Wagenparken ecovriendelijk maken is waar Arval naar streeft. Daarom stimuleren wij onze klanten al jaren hun wagenparken te verduurzamen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor elektrische auto’s. Groen geproduceerde elektriciteit is tenslotte een veelbelovende alternatieve autobrandstof.

Genoeg te kiezen

Nu al leveren diverse merken elektrische modellen, zoals BMW, Hyundai, Nissan, Opel, Renault, Tesla en Volkswagen. Maar wie elektrisch wil rijden, is op dit moment nog aangewezen op een beperkt aantal modellen.

Gelukkig komen er volgend jaar weer diverse nieuwe elektrische auto’s op de markt. Na 2018 hebben vrijwel alle automerken een volledig elektrische auto ontwikkeld. En de actieradius van elektrische auto’s wordt steeds groter!

Is elektrisch rijden wel veilig?

Elektrisch rijden is net zo veilig als rijden op benzine, gas of diesel. Veiliger zelfs, want het risico op brand en ontploffing is bij elektrische auto’s lager dan bij auto’s die op fossiele brandstoffen rijden.

Wat zijn de voordelen?

Bij elektrische auto’s denken wij vaak meteen aan schoon en geruisloos. Maar wist u dat de wegligging van elektrische auto’s bijzonder goed is vanwege het relatief lage zwaartepunt? Groot voordeel is ook dat de bijtelling voor elektrische auto’s slechts 4% is en voorlopig ook blijft. Ook de kosten voor de laadpaal vallen mee. Die zijn vaak al opgenomen in de leaseprijs en na afloop van het contract is de laadpaal uw eigendom.

Naar boven.

GEEN EIGEN AUTO, ALTIJD VERVOER

Waarom zou je een auto willen als je midden in het centrum van een grote stad woont? Een eigen auto is voor de meeste stedelingen niet aantrekkelijk meer. Steden zijn met de auto slecht bereikbaar en de parkeertarieven rijzen er de pan uit.

Helemaal zonder auto is ook niet handig

Veel bestemmingen zijn makkelijker, goedkoper en sneller te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Maar helemaal zonder auto kunnen de meeste mensen niet. Er blijven situaties denkbaar waarin de auto simpelweg het handigste vervoermiddel is.

Arval levert een buurtwagenpark

Mensen die straks in het stationsgebied van Utrecht in het project Wonder Woods komen wonen of werken, kunnen gelukkig nog wel gemakkelijk gebruikmaken van een auto als zij dat willen. Er staan namelijk verschillende volledig elektrische voertuigen van Arval voor de deur: kleine, middelgrote en sportieve auto’s, een busje en zelfs een motor.

En maakt mobiliteit flexibel en makkelijk

Wonder Woods-bewoners of -werknemers hebben dus misschien geen auto, maar wel optimale mobiliteit. Arval maakt dit mogelijk met Arval Mobility Link, een onlineplatform waarop de kosten van mobiliteit voor elke gebruiker overzichtelijk in kaart gebracht zijn. Zij hoeven per situatie alleen maar hun ideale vervoermiddel te kiezen: tram, bus metro, trein, ov-fiets of deelauto, het kan allemaal. Arval regelt de rest.

Naar boven.