Home > Arval Uitgelicht Berijders Herfst 2015

Arval Uitgelicht Berijders Herfst 2015

Profiteer nog van de gunstige bijtelling

Vanaf volgend jaar verdwijnen de gunstige bijtellingstarieven voor zuinige auto’s grotendeels. Straks profiteert u alleen van een laag tarief als u een volledig elektrische auto rijdt. Arval helpt u graag te profiteren van de gunstige bijtellingstarieven van nu.

U kunt nog profiteren van een lage bijtelling

Voor zuinige benzine- en dieselauto’s gelden nu de speciale tarieven van 14% en 20%. Vanaf volgend jaar is dat verleden tijd: in 2016 geldt een tarief van 21% en vanaf 2017 het standaardtarief van 22%. Ook voor plug-in hybrides verdwijnt het belastingvoordeel geleidelijk. De komende jaren wordt het bijtellingstarief van deze auto’s stapsgewijs verhoogd tot het standaardtarief in 2019. Nu slim kiezen kan u duizenden euro’s besparen. De belastingregels van het jaar waarin een auto voor het eerst te naam gesteld is, blijven namelijk van kracht zolang u die auto rijdt.

Kies uit de speciale voorraad van Arval!

Arval denkt vooruit. Daarom hebben wij speciaal voor u een groot aantal nieuwe auto’s aangeschaft met 7% of 14% bijtelling. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw accountmanager via 030 602 44 44.

Nieuws over autobelastingen

De fiscale plannen voor de komende jaren zijn inmiddels bekend. Duidelijk is dat autorijden duurder wordt. Vooral omdat de voordelen voor zuinige auto’s en de plug-in hybrides geleidelijk verdwijnen.

Twee tarieven voor bijtelling

Uiteindelijk gaan wij naar twee bijtellingstarieven: 4% voor volledig elektrische auto’s en 22% voor alle andere auto’s. Het bijtellingsvoordeel van plug-in hybrides en zuinige benzine- en dieselauto’s verdwijnt geleidelijk. Ook voor die auto’s gaat uiteindelijk het standaardtarief gelden.

Ook meer eenheid in de motorrijtuigenbelasting

In 2017 daalt de motorrijtuigenbelasting voor alle personenauto’s met 2%. Maar de tarieven voor de zuinige auto’s en de plug-in hybrides gaan de komende jaren omhoog. Volledig elektrische auto’s zijn ook de komende jaren vrij van motorrijtuigenbelasting. Voor eigenaren van oude dieselauto’s zonder roetfilter stijgt de motorrijtuigenbelasting; zij moeten vanaf 2019 een toeslag betalen.

Afbouw aanschafbelasting (bpm)

Auto’s worden steeds schoner en zuiniger. Daarom wordt de aanschafbelasting tot en met 2020 langzaam afgebouwd. Er komen tabellen voor gewone auto’s en voor plug-in hybrides: het tarief hangt straks samen met de CO2-uitstoot. Volledig elektrische auto’s houden hun bpm-vrijstelling.

Meer informatie

Wilt u precies nalezen welke bijtellingstarieven de komende jaren gaan gelden? Of wilt u meer informatie over de andere autobelastingen?

Lees hier meer

Wat zegt uw auto over uw persoonlijkheid?

In het voorjaar van 2015 deed Arval onderzoek naar de kenmerken van 320 berijders en hun auto’s. En wat blijkt? Sommige karaktereigenschappen van de berijder blijken samen te hangen met het type auto. Ook de kleur van de auto blijkt iets te zeggen over de persoonlijkheid van de berijder.

Station, terreinwagen, sportauto of cabrio

Heeft u een stationwagon? Dan is de kans groot dat u het Parool leest en zichzelf vooral betrouwbaar vindt. En hoewel hun auto groot is, hebben berijders van een terreinwagen over het algemeen een weinig hoge dunk van zichzelf: zij schatten zichzelf niet zo slim in. Alleenstaanden blijken vaker een sportauto te rijden. En mensen met een cabriolet hebben een rijke fantasie.

Zwart, geel of groen

Natuurlijk zegt ook de kleur van uw auto iets over u. Wist u bijvoorbeeld dat mensen met een zwarte auto vaker getrouwd zijn en dat ze zichzelf over het algemeen slimmer vinden dan anderen? Daarnaast blijkt dat berijders van gele auto’s het meest blij zijn met zichzelf. Zij vinden zichzelf bovendien het minst materialistisch. Dat geldt ook voor mensen met groene auto’s; ook zij geven weinig om materiële zaken.

Bekijk hier de resultaten van het onderzoek

Tankpas vergeten… wat nu?

Als u tankkosten bij ons wilt declareren, dan hangen de vervolgstappen af van de brandstofpas die u gebruikt. Hieronder leest u precies wat u moet doen.

MultiTankcard

Gebruikt u een MultiTankcard? Dan kunt u online declareren. Wel heeft u daarvoor een account nodig. Heeft u nog geen account? Dan maakt u eenvoudig een account aan via MTc. Daarna koppelt u uw tankpas aan uw account. Maar let op: voer uw pasnummer in zonder spaties of streepjes. Nadat u het account heeft geactiveerd, kunt u een declaratie invoeren.

Shell-pas

Gebruikt u een Shell-pas? Dan vraagt u een declaratieformulier op via ´My Arval´. Deze vult u zo compleet mogelijk in en stuurt u naar Arval met de originele bon(netjes). U mag deze ook inscannen en e-mailen naar Arval.

Meer informatie

Heeft u hulp nodig, of wilt u meer informatie over het declareren van brandstofkosten? Neem dan contact op met het Arval driverteam op telefoonnummer 030 602 41 41, via de live chat op ´My Arval´ of per e-mail driverteam@arval.nl. Het Arval driverteam is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 tot 17:15 uur.

Uw auto vanzelf naar de garage!

Werkzaamheden aan uw leaseauto kosten veel tijd en geregel. Maar u besteedt uw tijd natuurlijk veel liever aan uw core business. Dat begrijpen wij. Gelukkig zijn leaseauto’s ónze core business. Wij nemen u alles rondom het onderhoud van uw auto dan ook met veel plezier uit handen.

Wat doet u zelf?

Bij Arval hoeft u alleen maar online of telefonisch te laten weten dat uw auto aan onderhoud toe is. U maakt eenvoudig een afspraak via ´My Arval´ of neemt contact op met het Arval driverteam via 030 602 41 41.

Wat doet Arval voor u?

Wij nemen contact op met de door Arval geselecteerde garage of dealer, halen uw leaseauto op en brengen deze dezelfde dag nog bij u terug. Ook nog eens blinkend schoon, want na elke reguliere onderhoudsbeurt wordt uw auto van binnen en van buiten schoongemaakt. Verder bewaken wij de voortgang van de werkzaamheden en controleren wij of de kwaliteit naar behoren is. Duren de werkzaamheden langer dan een dag? Dan zorgen wij ook voor vervangend vervoer.

Helemaal gratis!

Misschien denkt u dat dit een aanvullende dienst is? Nee hoor, deze service is standaard bij Arval. Natuurlijk in de eerste plaats omdat wij het beste willen voor onze klanten. Maar ook omdat wij graag goed zorgen voor onze auto’s.

Nep e-mails over bekeuringen

Ontvangt u een e-mail over openstaande bedragen van bekeuringen met daarin een link waarmee u de bekeuring direct kunt betalen? Pas op! Dit zijn nep e-mails, een vorm van oplichting. Gooi deze nep e-mails dus direct weg en klik nooit op de links in deze e-mails. Voorbeelden van dit soort e-mails vindt u op de site van het CJIB. Arval stuurt alleen e-mails over bekeuringen met een link naar de bekeuring zelf in ´My Arval´.

 

Arval.nl in een nieuw jasje

Misschien hebt u het al gezien: onze website is vernieuwd. Als het goed is, vindt u nu nóg sneller een helder antwoord op al uw vragen.

Tijd voor de winterbanden

Laat u niet overvallen door slecht weer. Maak daarom vast een afspraak met de bandenspecialist om uw banden te laten omwisselen. Dan weet u zeker dat u op tijd bent. Heeft u een nieuwe leaseauto mét winterbanden besteld bij een door Arval geselecteerde dealer? Dan hoeft u niets te doen. Tot maart leveren wij de auto standaard af op winterbanden.