mvo

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: een groenere vloot

Arval maakt het mogelijk om u te ondersteunen bij uw overgang naar koolstofarme mobiliteit en tegelijkertijd betere voorwaarden bieden voor uw medewerkers. Het verantwoorde wagenparkbeheer van vandaag moet maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen centraal stellen.

 • Wat doet Arval?

  Dankzij de kennis van onze experts over de nieuwste innovaties in motorefficiëntie en alternatieve brandstof, zijn zij in staat klanten te helpen een auto te kiezen welke het beste aansluit bij hun behoeften. Dankzij deze adviezen kan de CO2 uitstoot van auto's terug worden gebracht met 5 ton per voertuig tijdens de looptijd van het leasecontract. Trainingen als 'eco-rijden' zorgen ervoor dat chauffeurs weten hoe ze hun voertuigen efficiënter kunnen gebruiken. Door bewustwording en het toepassen van simpele tips kan de CO2 uitstoot al met 5% dalen. Arval stimuleert ook het gebruik van milieuvriendelijke voertuigen (elektrisch, hybride, enz.) en biedt tips hoe deze te gebruiken. Onze afdeling Consultancy kan u met onze unieke SMART-tool behulpzaam zijn. 

  Arval is medeoprichter van Duurzaam Autoleasen. Dat betekent onder andere dat zij onderhoud en schade alleen stuurt naar onze partners die voldoen aan de eisen van Stichting Duurzaam Repareren.

  Naast het adviseren van klanten over MVO, besteedt Arval zelf ook veel aandacht aan het duurzamer maken van haar eigen organisatie. In 2004 ondertekenden wij het UN Global Compact. Wij behaalden in 2009 ook de ISO 14000-certificering en FIRA-certificering om aan te geven dat wij MVO serieus nemen en dat wij actie ondernemen om dat aan te tonen. Vandaag de dag is onze betrokkenheid sterker dan ooit. Concreet: wij laten onze voortdurende betrokkenheid zien door de 12 MVO-verplichtingen na te leven die door onze moedermaatschappij BNP Paribas zijn opgesteld in vier gebieden: economisch, sociaal, maatschappelijk en ecologisch. Arval ontving door deze MVO-inspanningen in 2020 de Platinum-rating van Ecovadis, waarmee het tot de top 1% in de sector behoort.

  Een overzicht van de stappen die wij als organisatie hebben gezet zijn te vinden op onze internationale website en op www.arvalmaakthetverschil.nl. Details over het op duurzaamheid en MVO gerichte strategische plan Arval Beyond zijn hier te vinden.

 • Elektrisch rijden

  Door het uitvoeren van een 'SMaRT-audit' krijgt u inzicht in uw wagenparkgebruik en -behoeften analyseren. We kijken naar de grootte, het gebruik en de kilometerstand van uw wagenpark en adviseren of elektrische- of hybride modellen (ook bedrijfswagens) uw bedrijf kunnen helpen kosten te besparen en te voldoen aan uw MVO-KPI's.

  We maken de overgang naar elektrisch vervoer gemakkelijk. Het rijden met en opladen van elektrische voertuigen is voor veel bedrijven nieuw. Daarom bieden wij u een proefperiode aan, zodat u kunt testen of elektrisch vervoer geschikt is voor uw bedrijf.

 • Mobiliteit en autodelen

  Door voorop te lopen in de mobiliteitsrevolutie positioneert uw bedrijf zich in de voorhoede van de duurzaamheid. Fleet management betekent niet langer alleen auto's of bestelwagens. Naast elektrische auto’s bieden wij u Arval Car Sharing en Arval Bike Lease.

 • Veiligheid van medewerkers

  Via ons toegewijde Driverteam hebben wij de veiligheid van uw chauffeurs altijd als eerste prioriteit. Het callcenter wordt bemand door specialisten, die altijd klaar staan om te ondersteunen bij vragen over service, onderhoud en reparatie, om hulp te bieden langs de weg, of om advies te geven over verzekeringen en ongevallenbeheer.

Waarom kiezen voor Arval?

Internationale organisatie met lokale kennis

Ervaren en professioneel

Minimale workload voor onze klanten

Wij adviseren én voeren uit, uiteraard naar behoefte

Persoonlijke aanpak

Een accountteam met één vaste contactpersoon

14 keer de beste leasemaatschappij

Hoogste tevredenheidscore van wagenparkbeheerders